Uitnodiging zaaidag 10 april 2016 in de Blokhut Wilhelmina park Rijswijk

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Beste mensen,

de lente is dit weekend officieel begonnen. Het blijft koud, waardoor de sneeuwklokjes, narcissen en krokussen nog steeds in bloei zijn. “Ieder nadeel heb zijn voordeel”​: de bijen maken daar dankbaar gebruik van, als de zon even erop schijnt.

Op zondag 10 april organiseren wij een zaaidag in de Blokhut, Wilhelminapark in Rijswijk. U bent van harte uitgenodigd!

In de afgelopen herfst hebben wij verschillende zaden verzameld van de planten die in de Natuurtuin en in het Wilhelmina park groeiden en bloeiden. Deze zaden liggen voor u klaar. U kunt altijd een geschikte plek in de buurt vinden om ze verder te helpen zaaien. Erg mooi om ze in bloei te zien, en daarnaast fijn voor vele soorten insecten, waaronder de honingbijen.

Mevrouw Diny Jansen, de bevlogen voorzitter van de stichting Weeskinderen Kontum VietNam, ​komt vertellen over ons project: het opleiden van een aantal weeskinderen tot imkers en het opzetten van een imkerij in het afgelegen ​centraal hoogland Tay Nguyen (zuid midden Vietnam). Voor mij is dit een zekere vorm van zaaien; iets kleins laten groeien tot iets moois! U kunt hierover alvast lezen in het bijgevoegde jaarverslag.

Voor de kinderen zijn er aparte activiteiten: zij kunnen onder andere zaad-bommen maken en lopen door de tuin onder de begeleiding van IVN-leden Delft / Den Haag.

Als trouwe bezoeker van de Natuurtuin kent Elly Herbschleb – IVN-natuurgids- als geen andere over de bijzonderheden van deze tuin. Zij zal onze wandeling begeleiden en ons over haar bevindingen vertellen. Er ligt altijd iets fraais in het verschiet!

Het dagprogramma:

PosterZaaidag_10april2016.pdf

PS: De Blokhut en de bijenstand zijn te vinden in de Natuurtuin binnen het Wilhelminapark in Rijswijk ( GPS : Hazepad 5, Rijswijk )

Met de auto of de fiets: vanaf de Carpool parkeerplaats bij de ingang van het park aan de Prinses Beatrixlaan Rijswijk neemt u het Hazepad, na 300 m vindt u aan de rechterhand de Natuurtuin met de Blokhut.

Met het openbare vervoer: Vanaf het station Rijswijk loopt u langs de Klaroenstraat, voorbij een nieuwe grote flat, het park in. Dan rechtsaf na 300 m. De Blokhut ziet u aan de linkerkant.​

Imker Hung Nguyen

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]